Gert de Jager & oproep aan dichters

Posted on 30/11/2012 door

0


Vanwege zijn opbouwende kritiek op de Nederlandse Poëzie Encyclopedie is de NPE-pagina over literatuurwetenschapper en dichter Gert de Jager (1957) vandaag online geplaatst.

Daarbij merkte de NPE-researcher dat zijn debuutbundel Sterk zeil (2009; nog genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs) zich niet in de Koninklijke Bibliotheek (KB) bevindt. Dat is met meer bundels van zijn toenmalige uitgeverij  – De Contrabas – het geval. De NPE roept daarom dichters die ooit bij De Contrabas werk publiceerden op zelf de KB-catalogus te checken. Mocht hun werk niet aanwezig zijn, dan doet men er goed aan zelf een exemplaar naar de KB te sturen. Zie deze pagina van de KB-site wat daarvoor gedaan dient: http://www.kb.nl/voor-uitgevers/een-publicatie-deponeren/een-fysieke-publicatie-deponeren. Dat is op zich een taak van de uitgeverij, maar als een uitgeverij dat verzuimt, dan kan men niet anders dan het zelf doen.

Deze oproep geldt ook voor dichters die werk hebben uitgebracht bij de Leidse De Witte Uitgeverij. Ook van deze uitgeverij is een significant aantal bundels niet bij de KB bekend.

Advertenties