Weg met de stadsdichters!

Posted on 30/01/2013 door

2


Dat althans vindt fractieleider Gantman van de Nee-van-Antwerpen-partij. Gantman ziet voor schrijvers eerder een rol weggelegd als begeleiders van het taalintegratieproces van allochtonen, bericht de Gazet van Antwerpen. Gantman: “Te pas en te onpas hoor ik schrijvers zeggen wat zou moeten gebeuren. Ik zou liever hebben dat zij op het terrein contact legden met nieuwkomers. Dat zij hen laten kennismaken met de waarde en betekenis van Vlaamse literatuur.”

Ex-Antwerpener stadsdichter Peter Holvoet-Hansssen reageert:  “Ik voel mij persoonlijk beledigd. Naast stadsgedichten maakte ik ook gedichten van ’t stad, met Hobokenaars van een verschillende origine, met allochtone jongeren van meerdere Deurnse scholen, met anderstalige Berchemse jongeren.”

Toch heeft Gantman een punt: waarom anderstaligen dwingen tot het schrijven van Nederlandstalige gedichten? Is het niet veel verstandiger ze eerst Nederlands te leren, en ze pas daarna lastig te vallen met de Hilda Rammen, de Cyriel Verschaeves, de Eva Coxen, de Erik Verstraetes, de Max Temmersmansen en de Michaël Vandebrillen??

Enfin, brabbel en stem vooral lustig mee over dit onderwerp. Zie: http://www.gva.be/dossiers/gemeenteraad/gantman-n-va-wil-af-van-stadsdichter.aspx

—|—————

 

Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L | Poëziecentrum Nederland

 

Advertenties
Posted in: Curiosa