Poëten op de buis: Andy & Rikkert

Posted on 12/04/2013 door

0


Omdat het duo Elly & Rikkert vijfenveertig jaar cabaret-, musical- en zangoptredens verzorgt zendt Omroep Max vanmiddag om 17.35 uur (Nederland 2) een registratie van hun jubileumconcert in Carré uit.

tv‘Dat kan zijn’, hoor ik u brommen, ‘maar wat heeft dit nieuws met de NPE van doen?’ Welnu – Rikkert Zuiderveld is naast liedschrijver óók begenadigd dichter en heeft in die hoedanigheid een lemma in de NPE:  www.nederlandsepoezie.org/dichters/z/zuiderveld.html

Net als Andy Fierenswww.nederlandsepoezie.org/dichters/f/fierens.html

Die maakt deze maanden furore als tv-dichter in het Vlaamse tv-programma Iedereen beroemd, dat elke woensdag van 19.40 tot 20.00 uur op (BRT) Één te zien is.

Fierens schreef ons daarover: “Een nieuw boekenprogramma zit er vooralsnog niet in, maar de VRT waagt zich wel opnieuw aan poëzie. De komende twee maanden krijg ik eens per week ‘het laatste woord’ in Iedereen Beroemd. Dat houdt in dat ik wekelijks op woensdag een gedicht voordraag aan het einde van het programma.  De eerste aflevering kun je op deze link herbekijken: http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/het-laatste-woord-de-stad .
Voel je vooral vrij om het filmpje te bejubelen, totaal te negeren, af te breken, te forwarden naar vrienden en familie of te delen op Facebook of andere media op de virtuele snelweg. En laat ons hopen dat het de openbare omroep stimuleert om weer wat vaker aandacht te schenken aan dichters en auteurs.”

Sea-hear-hear!

––|—————————

Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L | Perdu |  Poëziecentrum Nederland

Advertenties