Droogs complete oeuvre downloadable

Posted on 26/05/2013 door

0


(op nieuwste boek na – daar moet voor betaald, en wel hier)

droog_radioactief_125Met de onlineplaatsing van Radioactief (2004) zijn al m’n reguliere werken en één bibliofiele dichtbundel gratis te downloaden.

http://www.bartfmdroog.com/books/droog_radioactief.pdf

Eerder kon dat al met: Deze Dagen (1998), Benzine (2000), Veldheer (2009) en Eenzame uitvaart (2013). 

Bij het produceren van de gratis e-bookversie merkte ik dat bij het schrijven van Radioactief (in de periode 2000-2004) al veel van de online e-bookmogelijkheden waren ingebouwd, maar geen van die mogelijkheden kwam goed tot haar recht in de papieren editie. Nu, negen jaar later, valt alles op zijn plaats.

Vooral bij het gedicht ‘NN Boterdiep‘, dat geschreven is voor de uitvaart van een tot op heden ongeïdentificeerde man. Fotograaf Kirsten Kruze deed onlangs research naar hem en vond uit dat op de site van de Nederlandse politie een aparte afdeling is voor alle NN-doden. Een link naar die site is onder het gedicht geplaatst, met zaaknummer en datum. Wie weet komt deze mysterieuze zaak zo toch nog tot een oplossing.

Ook bij het gedicht ‘Kursk‘  zijn de extra mogelijkheden van de online-versie fascinerend – daar staat nu een link naar een online te beluisteren soundscape van Jan Klug bij, voor een optimale belevingsexperience.

Het gedicht dat in 2004 voor Tom Lanoye geschreven was, bevatte veel URL’s. Zinloos natuurlijk, om die in een papieren boek te zetten. Maar verdomd – al die URL’s worden bij omzetting naar een html-pdf-bestand automatisch omgevormd tot werkzame links (eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik één url uit het oorspronkelijke gedicht gewijzigd heb – maar ook dat is het mooie van de onlineplaatsing – alle gedichten worden nagezien en waar nodig verbeterd).

Wat niet gewijzigd hoefde was ‘Vette engel‘, het gedicht op Ilja Leonard Pfeijffer. Onlangs trachtte deze naar Italië gevluchte ananas voor de zoveelste maal met aangebakken luchtruften in de publiciteit te komen. Voorwaar, in Radioactief werd dit al voorzien – lees en huiver.

http://www.bartfmdroog.com/books/droog_radioactief.pdf

—————————
Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L | Perdu |  Poëziecentrum Nederland

Advertenties
Posted in: Opinie