Johnny van Doorn Tribute

Posted on 08/06/2013 door

0


johnny_van_doorn_cd_boxDit jaar is het precies 69 jaar geleden dat Johnny van Doorn – dichter, prozaïst, radiocauseur en grootmeester van de expressieve poëzievoordracht – indaalde op de planeet die wij mensen ‘Aarde’ noemen. Daarom wordt op zondag 9 juni 2013 het grote Johnny van Doorn Tribute gehouden en wel van 15.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Amsterdam Outsider Art Gallery, Nieuwe Keizersgracht 1a, 1018 DR Amsterdam(naast zij- ingang Hermitage).  Tram 9 – 14 en alle Metro’s halte Waterlooplein (uitgang Hortus 100 meter lopen).

Met Johnny’s levenspartner Yvonne van Doorn-Mousset én – in volgorde van opkomst – Erna Ammeraal, Hans Plomp, Rik van Boeckel, Jan Damstra, Stella Bergsma, Bart FM Droog, Bert Schoonhoven, G.W. Sok, Diana Ozon, Jaap Blonk en Jesse Laport (stadsdichter van Arnhem). En muziek van Carine Janssen & Friends (zangeres van Cat Green Eye).

Afgelopen vrijdag ontving de redactie van de NPE een decreet van het Nationaal Congres en de Belgisch-Nederlandse Conferentie om op 12 november – Johnny’s op-aarde-komstdag in 1944 – het NPE-Johnny van Doorn-lemma te lanceren. Waarvan acte!

————————–
Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L | Poëzieweek | Perdu |  Poëziecentrum Nederland

Advertenties